Home Automotive Tesla V3 Supercharger is gereed voor gebruik

Tesla V3 Supercharger is gereed voor gebruik

Tesla V3 Supercharger is in Rijswijk geïnstalleerd en gereed voor gebruik. Dankzij deze nieuwe Supercharger kunnen de Tesla eigenaren nu met een snelheid van 250 kW per huur laden, hetgeen omgerekend 1600 km per uur betekent. Vooralsnog kan je alleen voor een Model 3 of Model Y gebruikmaken van de deze nieuwe Supercharger, omdat enkel deze modellen voorzien zijn van het nieuwe accupakket met grotere capaciteit. 

 

Overigens is dat niet de enige vernieuwing die Tesla doorvoert. De voornoemde Tesla modellen krijgen ook een nieuwe functie door middel van een software-update, ook wel “On-route Battery Warm up” genoemd, waardoor de batterij onderweg naar de Supercharger alvast wordt opgewarmd. Dankzij deze voorverwarming haalt de batterij een hogere temperatuur (ca. 35 graden) en dat zorgt ervoor dat laadsessies korter duren. 

 

Tesla blijft ook aan de gebruikers van V2 Supercharger denken. Deze Supercharger is geüpdatet waardoor het laadvermogen van 120 kW naar 145 kW is opgeschroefd. Naar verluidt scheelt dit weer 20 minuten wachttijd bij de Supercharger.

  • Deel

BEKIJK OOK

0 COMMENTS

REAGEER OP DIT ARTIKEL