Home PayPal-gebruikers kunnen vanaf begin 2021 betalen met cryptocurrency

PayPal-gebruikers kunnen vanaf begin 2021 betalen met cryptocurrency

Op 21 oktober 2020 heeft PayPal reeds bekendgemaakt dat haar gebruikers vanaf begin 2021 betalingen kunnen doen met cryptocurrency, zoals Bitcoin. Ook kunnen PayPal-gebruikers cryptocurrency kopen, vasthouden en verkopen. Daarmee laat PayPal zien dat zij vooruitstrevend is en komt zij tegemoet aan de wens van grote groep PayPal-gebruikers die ook handelen in en gebruikmaken van cryptocurrency. 

 

Waarom doet PayPal dat en zijn er geen risico’s aan gebonden? Het gebruik van cryptocurrency brengt ongetwijfeld risico’s met zich mee, omdat het is blootgesteld aan prijsfluctuaties. Tot dusver is gebleken dat een cryptocurrency uiterst onstabiel is. Dat neemt niet weg dat het gebruik van cryptocurrency ook potentie biedt. Niet alleen is cryptocurrency een zeer veilig en snel betaalmiddel, maar kan ook ervoor zorgen dat het aanzienlijke nieuwe klanten – voor PayPal en webshops – oplevert. 

 

Cryptocurrency zal in de toekomst een steeds grotere rol spelen het dagelijkse betalingsverkeer, dat is duidelijk. "The shift to digital forms of currencies is inevitable, bringing with it clear advantages in terms of financial inclusion and access; efficiency, speed and resilience of the payments system; and the ability for governments to disburse funds to citizens quickly", aldus Dan Schulman, CEO van PayPal. Uit een onderzoek van de Bank for International Settlements blijkt zelfs dat sommige centrale banken overwegen om in de toekomst hun eigen digitale valuta uit te geven.

 

Overigens is deze nieuwe feature vooralsnog in de Verenigde Staten beschikbaar. Uitbreiding naar andere (Europese) landen zal naar verwachting medio juni 2021 plaatsvinden.

  • Deel

BEKIJK OOK

0 COMMENTS

REAGEER OP DIT ARTIKEL